نکاتی کوتاه در مورد ارزیابی و نحوه تعلق جریمه در کمیسیون ماده صد قانون شهرداری ها و کمیسیون تبصره ۲ بند ۳ ماده ۹۹ قانون شهرداری ها
۱.کمیسیون ماده ۵قانون شورای عالی شهرسازی و معماری
اولا ؛ هر چند در قانون از کلمات عرصه و اعیان استفاده شده است ولی در عمل و میان کارشناسان در رابطه با کلمات فوق اختلافات فاحش و جدی وجود دارد، لذا بجای کلمه عرصه از عنوان زمین و بجای اعیان از عنوان مستحدثات استفاده می کنم. ثانیا ؛ در رابطه با جریمه زمین دو رویه و جایگاه قانونی کاملا متفاوت وجود دارد، بعد از ابقا مستحدثات در کمیسیون ماده ۹۹ یا ۱۰۰ ، در محدوده شهر ها در صورتی که کاربری احداثی مغاییر طرح تفضیلی مصوب باشد ، پرونده به کمیسیون ماده ۵ قانون شورای عالی شهرسازی و معماری ارسال و پس از تصویب تغییر کاربری ، شهرداری ارزش افزوده مطابق رای وحدت رویه دیوان دریافت خواهد کرد. همچنین در رابطه با داخل حریم مثل مواردی است که در کمیسیون ماده ۹۹ عمل می شود. ولی اگر تخلف در کمیسیون ماده ۹۹ رای به ابقا داده باشد ، و تغییر کاربری در صلاحیت کیمسیون ماده یک قانون منع تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها باشد پرونده به آن کیمسیون ارجاع و مطابق قانون فوق تا ۸۰ درصد قیمت جریمه اخذ خواهد شد. لازم به ذکر است که کمیسیون های ماده ۵ قانون شورای عالی شهرسازی و معماری و ماده یک قانون منع تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها ، تکلیفی برای تغییر کاربری ندارند ، و در صورت عدم تغییر کاربری موضوع پیچیده خواهد شد.

حتماً بخوانید:
چه محکومیت هایی موجب سوء پیشینه می شوند؟

حتماً بخوانید:
چه محکومیت هایی موجب سوء پیشینه می شوند؟
کمیسیون ماده ۱۰۰
ثالثا، مستحدثات، در موادی که در کمیسیون ماده صد مطرح می شود ، بر اساس تبصره های ماده صد قانون شهرداری ها جریمه مطابق قیمت زمان تخلف ساختمان که هر ساله طبق ماده صد قانون توسط شهرداری تعیین می شود اخذ می گردد و سرقفلی املاک تجاری نیز بایستی بنا به اصل مطابق زمان تخلف از کارشناسان رسمی دادگستری استعلام شود . ولی در ساختمان هایی که در کمیسیون ماده ۹۹ مطرح می شود جریمه طبق بند ۸ دستور العمل وزارت کشور در سال ۹۴ ، ۵۰ الی ۸۰ درصد قیمت روز مستحدثات که به کمیسیون ارجاع شده است توسط کارشناسان رسمی دادگستری تعیین و اخذ خواهد شد.
نظر خود را بنویسید: